maanantai 25. maaliskuuta 2013

Behind the scenes

Bloggaaminen viehättää minua monesta eri syystä.

Rehellisyys ei ole aina yksi niistä.

Aikamoista teatteria tämä nimittäin välillä on - ainakin täällä minun luonani. Nautin kuvien suunnittelusta ja ottamisesta, mutta aitous on niistä välillä aika kaukana. Se ei tosin mielestäni ole ollenkaan huono juttu: tietynlaisen tunnelmoinnin takiahan blogeja pidetään ja luetaan. Tunnelman säilymisen kannalta ei lienekään kovin viisasta paljastaa sitä, mitä lavasteiden takana todellisuudessa tapahtuu (en ole vieläkään päässyt yli siitä, että Wookieen puku Star Warseissa on tehty ihmisten hiuksista). Joskus en kuitenkaan voi itsekään olla hekottamatta omille viritelmilleni. Minulla ei esimerkiksi todellakaan ole niin montaa erilaista seinää kuin näiden kuvien perusteella saattaisi uskoa. Sen sijaan minulla on vaikuttava valikoima muun muassa kaappien ovia, jotka olen hakenut roskakatoksesta.

Nämä kuvat on otettu parvekkeellani, koska sisätiloissa ei ollut tarpeeksi valoa. Parveke on ollut kovassa käytössä koko talven, erityisesti pimeimmän kaamoksen aikaan. Pahimmilla pakkasilla kamerasta loppui jatkuvasti akku.

Näiden kuvien taustana on vanha matkalaukku.

Pöytäliinasta on silitetty taktisesti vain juuri se alue, joka on kuvassa.

Kakusta on käännetty esiin sen ainoa esityskelpoinen puoli. Suklaakarkkeja ei riittänyt kiertämään kakkua kokonaan, koska söin niitä liikaa matkalla kaupasta kotiin.

Kakku tuhoutui puoli tuntia kuvien ottamisen jälkeen, kun vein sitä ystävieni juhliin enkä varonut askeleitani.

Oikeastaan kaikki, mitä näihinkin kuviin on tarvittu, on ripaus luovuutta, photoshopin rajaustyökalu ja tietysti hyvä kakku, kuten tämä mokka-mantelikakku. Ja lienee sanomattakin selvää, että niin tärkeästä asiasta kuin kakut olen aina täysin rehellinen.


Mokka-mantelikakku
alkuperäinen resepti täältä

Pohja:
6 kananmunaa
2,3 dl sokeria
100 g mantelijauhoa
30 g mantelirouhetta
1,2 dl hienoja korppujauhoja  

Täyte ja kuorrute:
1 dl sokeria
3  tl perunajauhoa
2,3 dl vahvaa kahvia
30 g tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria  
2 tl voita
2,5 dl Alpro Airy & Creamy -valmistetta 

suklaamanteleita 

Pohja:
1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl sokeria, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista, kunnes vaahto on kovaa eikä valu, kun kulho käännetään ylösalaisin.
3. Yhdistä mantelijauho ja -rouhe sekä korppujauhot. Yhdistä keltuaisvaahto, valkuaisvaahto ja jauhoseos varovasti käännellen.
4. Voitele kahden vuoan reunat (halkaisija n. 20 cm)  ja aseta pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.
5. Anna kakkupohjien jäähtyä hetki vuoissaan. Kierrä kakkupohjien reunat varovasti veitsellä ja kumoa. Anna jäähtyä ritilällä.

Täyte:
6. Laita sokeri ja perunajauhot kattilaan. Lisää kahvi ja hienoksi pilkottu suklaa. Kuumenna seosta varovasti kunnes se sakenee. Kuumenna vielä pari minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja voi. Anna jäähtyä kokonaan.
7. Vaahdota Alpro Airy & Creamy. Kääntele jäähtynyt kahviseos vaahdon joukkoon. 
8. Laita puolet täytteestä toisen pohjan päälle ja laita toinen pohja kanneksi. Kuorruta ja koristele kakku lopuksi suklaamantelein.

 
Keittiössä soi:  Men at Work

mä kirjoitus on sponsoroitu.

1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa!